Programma van de Biënnale

Deze herfst in Bergen, een andere aanblik ! Revelatie, de tweede Biënnale van de Franstalige Gemeenschap vindt tussen 9 oktober en 12 december 2021 plaats in Bergen…Tentoonstellingen | Dans | Theater | Muziek | Shows | Installaties | Poëtische ontmoetingen | Participatieve creaties... Voor iedereen wat wils !

Tentoonstelling Fernando Botero. Voorbij de vormen.
09.10.2021 > 30.01.2022

Deze herfst presenteert het BAM voor het eerst in België een uitgebreide retrospectieve van het werk van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero!

Nacht van de Dans
07 > 10.10.21

Laten we samen, professionele dansers, enthousiastelingen, amateurs, spelen met de codes en de dans vieren in de hele stad Bergen.

Nacht van de Musea
22 & 24.10.21

Met het gezin of met vrienden wordt de bezoeker, jong en oud, tijdens de nacht der musea ondergedompeld in een verrassende en unieke sfeer.

Nacht van de Mysteriën
29 > 31.10.2021

De Nacht van de Mysteriën neemt nieuwsgierigen uit de hele wereld mee op een reis naar het hart van de meest onstuimige en raadselachtige poëtische vormen die enkel ‘s nachts aan het licht komen.

Nacht van de digitale kunsten
20 > 28.11.2021

Wat als je moest kiezen tussen openbaring (belichting) en rede? Op zaterdag 20 november herstelt de Nacht van de digitale kunsten het privilege van onze emoties en worden we uitgenodigd tot bezinning.

Focus Italiaanse keuken
07 > 12.12.2021

Bron van herinneringen, emoties en identiteiten, Italië is eregast van deze Biënnale daar we in 2021 de 75ste verjaardag van het ‘steenkoolverdrag’ (EGKS-verdrag) vieren.

Groepsreservaties

De groepsdienst van onze partner VisitMons staat tot uw dienst om uw groepsexcursies of -verblijven in Bergen voor te bereiden in het kader van de Kunst en Cultuurbiënnale van de Franstalige Gemeenschap.

Bergen bezoeken

De stad Bergen en haar omgeving beschikken over een groot aantal architectonische schatten! Talrijke musea over de meest uiteenlopende belangrijke thema's en talrijke routes in de stad vervolledigen het programma van uw excursie of verblijf in Bergen tijdens de Kunst en Cultuurbiënnale.

Waar overnachten?

Bergen en haar omgeving hebben een groot aanbod van accommodatie over het hele gebied. We helpen u bij het maken van de juiste keuze met onze gedetailleerde informatie, in volledige transparantie, over hotels, jeugdherberg, vakantiehuisjes en gastenkamers. 

Waar eten?

De keuken is de plaats waar we onze herinneringen, emoties en identiteit bewaren. Het is een toevluchtsoord, de kunst om te delen, een gelegenheid om te vieren, nieuwe dingen uit te vinden en zichzelf te zijn.  Gastronomie en de inwoners van Bergen vormen één geheel. Bergen biedt talrijke restaurants van hoge kwaliteit voor elk budget.