Programma van de Biënnale

De derde Biënnale van Bergen voor Kunst en Cultuur, een rechtstreekse erfenis van Bergen 2015, Culturele Hoofdstad van Europa, wordt gedragen door de culturele samenwerking tussen 'Fondation Mons 2025, Mars – Mons arts de la scène' en 'Pôle Muséal' van de stad Bergen.

De Biënnale voor Kunst en Cultuur, die meer dan ooit op participatie en burgerzin gericht is en volledig gewijd is aan artistieke creatie in al haar vormen, duurt een maand, van 14 september tot 6 oktober.

 
 
De grote tentoonstellingen
Vanaf 24 juni 2023

De stadsmusea van Mons bieden adembenemende tentoonstellingen: Jaume Plensa, Thierry Suzan, Didier Mahieu, Manon Bara en Sébastien Alouf.

 
 
projet Vitrines
[VITRINES]
14.09 > 11.10.23

Een reeks tentoonstellingen in het stadscentrum om opkomende artistieke creaties te ondersteunen door de verspreiding ervan te bevorderen.

 
 
Feest van het Waalse Gewest
Van 14.09 tot 17.09.23

Wallonië schittert opnieuw vanuit Mons met een uniek concert van het Waals Kamerorkest, zijn beroemde Straattheaterfestival en het grote stedelijke spektakel op de Grote Markt.

 
 
Digitale ontdekkingen
Van 20.09 tot 24.09.23

Van de speelse verkenning van nieuwe technologieën tot de intimiteit van originele artistieke werelden, de Digital Discovery Week onthult de rijkdom van de culturen van morgen.

 
 
Festival van stadsculturen
Van 25.09 tot 07.10.23

Kunst bewoont de stad, het eerste festival van de stedelijke culturen van Mons, met een programma van fresco's van kunstenaars uit de hele wereld en tal van activiteiten.

 
 
Museumnacht rond dans
Vrijdag 06.10.23

De musea en expositieruimtes van de stad openen hun deuren om je een nieuwe en unieke danservaring te bieden.

 
 

Groepsreservaties

De groepsdienst van onze partner VisitMons staat tot uw dienst om uw groepsexcursies of -verblijven in Bergen voor te bereiden in het kader van de Kunst en Cultuurbiënnale van de Franstalige Gemeenschap.

 
 

Bergen bezoeken

De stad Bergen en haar omgeving beschikken over een groot aantal architectonische schatten! Talrijke musea over de meest uiteenlopende belangrijke thema's en talrijke routes in de stad vervolledigen het programma van uw excursie of verblijf in Bergen tijdens de Kunst en Cultuurbiënnale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waar overnachten?

Bergen en haar omgeving hebben een groot aanbod van accommodatie over het hele gebied. We helpen u bij het maken van de juiste keuze met onze gedetailleerde informatie, in volledige transparantie, over hotels, jeugdherberg, vakantiehuisjes en gastenkamers. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Waar eten?

De keuken is de plaats waar we onze herinneringen, emoties en identiteit bewaren. Het is een toevluchtsoord, de kunst om te delen, een gelegenheid om te vieren, nieuwe dingen uit te vinden en zichzelf te zijn.  Gastronomie en de inwoners van Bergen vormen één geheel. Bergen biedt talrijke restaurants van hoge kwaliteit voor elk budget.